Соляна кімната (галотерапія)

25.11.2013

ск для сайтаСоляна кімната – це спеціально обладнане приміщення, призначене для проведення процедур галотерапії.

Галотерапія – це фізіотерапевтичний метод лікування та реабілітації штучно створеним соляним мікрокліматом в соляній кімнаті, атмосфера якої максимально наближена до мікроклімату печер соляних шахт та гротів.

Лікувальний ефект соляної кімнати оснований на властивостях негативно заряджених іонів та гідроіонів звичайної солі (хлорид натрію). Негативно заряджені іони при попаданні в дихальні шляхи та на шкіру, викликають подразнення нервових закінчень, частково проникають в кровоносну систему, впливаючи на організм людини, яка перебуває в соляній кімнаті.

Галотерапія позитивно впливає на роботу слизової оболонки дихальних шляхів, покращує функцію органів дихання, призводить до зменшення набряку слизової оболонки, покращує виділення слизу та харкотиння. Штучно створений мікроклімат соляної кімнати має антисептичний та  дезінфікуючий вплив на слиз дихальних шляхів та шкіру завдяки великій кількості хлориду натрію, який має противірусну, бактерицидну та протигрибкову дію!

Повітря усередині кімнати в 10 разів чистіше ніж зовні!

Мікрокліматичні умови соляної кімнати при тривалому (курсовому) застосуванні позитивно впливають на стан серцево-судинної, нервової, ендокринної та імунної систем. Ці умови також сприяють підвищенню опірних та захисних сил організму проти інфекцій, володіють і седативним ефектом при лікуванні психосоматичних розладів та інших неврозів.

Тривале перебування в соляній кімнаті більш ефективне у лікуванні таких захворювань органів дихання: бронхіальна астма, хронічні бронхіти, бронхоектатична хвороба, хронічне обструктивне захворювання легень.                                                     

Використання галотерапії доцільне в якості додаткового лікування та реабілітації в період після перенесеної гострої респіраторної інфекції верхніх та нижніх дихальних шляхів (риніт, синусит, фарингіт, ларингіт, трахеїт, бронхіт, пневмонія).

Висока ефективність  галотерапії відмічається у лікуванні дітей!

Галотерапія корисна під час реабілітації професійної патології органів дихання, яка пов’язана зі шкідливими виробничими умовами.

Покази та протипокази  щодо тривалості курсу лікування та частоти застосування  визначається лікуючим лікарем (сімейним лікарем, терапевтом, педіатром, пульмонологом, отоларингологом, алергологом чи фізіотерапевтом). Повноцінний курс галотерапії складає 14-20 процедур

Абсолютними протипоказаннями до застосування галотерапії

є гострі інфекційні захворювання!

В соляній кімнаті медичного центру «Благомед» мікроклімат створений за рахунок масиву солі. Цей метод максимально використовує її природні властивості, на відміну від використання  напилення  дрібною сіллю. Стіни кімнати облицьовані необробленими глибами солі неправильної форми, що забезпечує вільний відрив мікрочастинок хлориду натрію.  Підлога вимощена соляними плитами. Для обладнання кімнати використано 7 тонн  солі  Солотвинського родовища,   найчистішого за хімічним складом (99% NaCl)  в Європі. Крім того при проведенні галотерапії використовуються соляні світильники та галогенератор,  який додає у кімнату високодисперсний аерозоль хлориду натрію (розмір часток NaCl не більше 0,4 мкм).

галогенератор на сайт

МЦ «Благомед» пропонує

–          Комфортні умови перебування для дітей та дорослих та індивідуальний підхід до кожного пацієнта!

–          Попередній запис на сеанси галотерапії та консультації кваліфікованих спеціалістів в зручний для Вас час

–          При курсовому лікуванні існує система знижок

–          Проведення сеансів галотерапії відбувається відповідно до цільових (в залежності від захворювання) та вікових груп

logo_white

Медичний центр з висококваліфікованими лікарями, точною діагностикою, призначенням медикаментів згідно європейських стандартів доказової медицини в поєднанні з ефективною фізіотерапією – повний комплекс медичної допомоги високого рівня, спрямований на повернення, збереження а примноження здоров’я

Всі права захищенно Благомед 2019