Добове (холтерівське) моніторування артеріального тиску

19.08.2012

Добове (холтерівське) моніторування артеріального тиску – це інформативний, безпечний метод діагностики, при якому протягом доби здійснюється вимірювання артеріального тиску (АТ), запис його значень.

Цей мотед дозволяє :
• виявити захворювання ,що характеризуються змінами АТ .
• вибрати терапію при артеріальній гіпертензії та оцінити її ефективність.
• оцінити коливання артеріального тиску протягом доби в умовах звичного режиму людини, при різних навантаженнях (фізичних та емоційних) і в стані спокою, у нічний час.
• може бути використаний для оцінки причин винекнення болю в грудній клітці, непереносимості фізичних навантажень, різних видах запоморочень , втраті свідомості.

Для проведення добового моніторингу пацієнту надягають на руку манжету та невеликий реєстратор (вагою 80 грамів, який пацієнт носить із собою на ремені через плече або на поясі) протягом доби. Час моніторингу умовно розділяється на два періоди:денний та нічний. Рекомендований інтервал між вимірюваннями в денний період доби становить 15 хв, нічний період — 30 хв.

У досить значного числа хворих при візиті до лікаря під час одноразових вимірюваннях виявляються високі цифри артеріального тиску, іноді на 20-40 мм рт.ст. вище, ніж при вимірюванні вдома. Іноді це помилково трактується як гіпертензія, але частіше – як “ефект білого халата”. Амбулаторне добове моніторування АТ в умовах звичайної життєдіяльності людини допомагає виключити цей ефект,поліпшити якість діагностики і правильно визначити необхідність і тактику лікування.

logo_white

Медичний центр з висококваліфікованими лікарями, точною діагностикою, призначенням медикаментів згідно європейських стандартів доказової медицини в поєднанні з ефективною фізіотерапією – повний комплекс медичної допомоги високого рівня, спрямований на повернення, збереження а примноження здоров’я

Всі права захищенно Благомед 2019